Care sunt metodele mele de lucru?

 Fundamentul practicii mele este dat de metodologiile de coaching avansat studiate in ultimii ani alaturi de scoala Coaching And Leadership International din Canada. Ce m-a atras in mod special la curicula propusa de aceasta scoala a fost abordarea lucrurilor dintr-o perspectiva holistica, de tipul corp-minte-suflet.  Daca in general coachingul clasic se adreseaza mintii, explorand aspecte legate de aceasta, metodologiile PCMK® (Power Coaching with Mind Kinetics) au in vedere atat latura spirituala cat si cea fizica a omului. Omul este un ansamblu format din corpul fizic, emotional, mental, spiritual si energetic, toate aceste parti ale sale fiind interconectate si impactandu-se reciproc de-a lungul vietii.

ddd

Epigenetica demonstreaza deja impactul gandurilor si emotiilor la nivel celular, autori cunoscuti la nivel international precum Bruce Lipton si Candace Pert descriind in detaliu in lucrarilor lor reactia corpului la diferite stari emotionale. De asemenea, Noua Medicina Germanica prezinta cauze ale afectiunilor si bolilor fizice, pornind de la socurile emotionale resimtite de o persoana de-a lungul vietii. Toate acestea au la baza cercetari stiintifice solide, care vin sa sustina ideea functionarii corp-minte-suflet ca un ansamblu interconectat. Bioenergetica, desi nu este considerata o stiinta, este studiata in multe scoli din lume, printre cele mai cunoscute fiind cea ruseasca, avand rezultate uimitoare in ameliorarea si tratarea bolilor de orice tip, fiind recunoscuta drept o forma de terapie alternativa.

Metodologiile PCMK® au incorporate in ele pe langa intrebarile specifice coachingului clasic, adresate atat emisferei stangi, logice a creierului, cat si celei drepte, a creativitatii si emotiilor, exercitii de vizualizare, de rescriere a tiparelor neconstructive la nivel de subconstient si de lucru cu sunete si culori.  Astfel a aparut notiunea de “gandire pentalaterala”, intr-o singura sesiune de coaching putand accesa atat emisfera stanga si dreapta a creierului, cat si mintea constienta, subconstienta si supraconstienta. Toate acestea recomanda metodologiile PCMK® drept instrumente puternice de lucru, care sustin clientul in obtinerea de rezultate transformari pozitive permanente. Ele fac cu adevarat trecerea de la coachingul clasic la cel avansat.

Mi-am inceput practica avand la baza peste 26 de metodologii de lucru si de-a lungul timpului am integrat diferite tehnici si informatii pe care le-am studiat in paralel, din nevoia de a-mi completa cunostintele: bioenergia, NLP, utilizarea cristalelor si a meditatiei in terapii etc. Ca urmare, sesiunile de lucru au devenit mai complexe si mai profunde, cu rezultate din ce in ce mai frumoase, clientii mei crescand atat din perspectiva materiala cat si spirituala.

ffff Propria mea nevoie de a ma echilibra si a ma curata energetic inainte si dupa sesiunile de lucru cu clientii, de a purifica si mai apoi de a pastra un spatiu curat pentru desfasurarea activitatii mele, m-au condus catre studiul bioenergiei si a folosirii cristalelor in terapie. Am invatat cum sa curat si sa energizez corpul energetic, cum sa echilibrez si sa deschid centrii energetici numiti si chakre si cum sa tai legaturile energetice negative dintre diferite persoane, atat pentru mine cat si pentru clientii mei. Adaugarea acestor practici procesului de lucru cu clientii a venit in mod firesc, pe masura ce le-am stapanit, abordand astfel diferitele aspecte discutate din mai multe perspective.

Sunt adepta crearii propriului stil de lucru, in functie de ceea ce rezoneaza cu mine si ce ma atrage in mod natural ca si domeniu de studiu, dar si tinand cont de nevoile personale ale celor ce imi solicita serviciile. Ca urmare, imbin cu succes tehnicile invatate pana in prezent, metodele de coaching avansat cu meditatia, vizualizarea, NLP-ul, aducand constant in practica mea metode si informatii noi, dobandite din studiu continuu si sustinut (carti, articole, documentare, cursuri si seminarii), oferind fiecarui client ceea ce simt ca i se potriveste.

Cresterea mea ca si coach si terapeut este legata si in acelasi timp influenteaza in mod direct evolutia clientilor mei si ca urmare face parte din angajamentul meu fata de mine, de oameni si de aceasta meserie.