Ce rezultate poti obtine prin coaching?

Cunosc persoane care amana inceperea unui proces de dezvoltare personala pentru simplul motiv ca nu pare a fi ceva usor de cuantificat, evaluat, ca nu exista deadline-uri clare sau rezultate palpabile. Am avut o discutie pe aceasta tema chiar deunazi cu un prieten, motiv pentru care am simtit ca este necesar sa prezint cat mai detaliat si clar rezultatele pe care orice persoana le poate obtine in urma unui proces de coaching.

Atat eu cat si persoanele cu care am lucrat pana in prezent resimtim in viata noastra beneficiile aduse de aceste metode de lucru, intrucat procesul demarat este unul profund, cu impact puternic asupra tuturor aspectelor vietii: cariera, financiar, intelectual, sanatate, spiritual, familie, social.  Transformarile ce au loc inca de la prima sesiune sunt vizibile atat in plan interior, cat si in realitatea exterioara, cei din jur putand observa cu usurinta schimbarile ce au avut loc la clientii mei.

555Folosind metode avansate de coaching (PCMK® - Power Coaching With Mind Kinetics) ce lucreaza nu doar la nivel rational si constient, ci si emotional si subconstient, imbinate cu exercitii de vizualizare si de concentrare, rescrierea tiparelor comportamentale si a ideilor limitative la nivel de subconstient, rezultatele obtinute sunt imediate si de durata. Cu fiecare sesiune in parte clientii mei se simt mai puternici si mai increzatori in fortele proprii, dobandesc claritate si discernamant si isi amplifica determinarea si curajul de a actiona spre atingerea propriilor obiective, transformandu-se ca oameni. Ei isi asuma responsabilitatea propriilor vieti si astfel se elibereaza de presiunea si asteptarile venite de la cei din jur. Pe parcursul procesului ei ajung sa se concentreaze asupra propriilor dorinte si aspiratii, luand decizii si actionand mai mult catre ceea ce le aduce bucurie si implinire.

Unele dintre rezultatele cel mai frecvent obtinute ca urmare a acestei calatorii transformationale, sunt:

 • Claritate privind situatii concrete de viata – gasirea celor mai potrivite solutii pentru depasirea provocarilor sau atingerea obiectivelor propuse.
 • Stabilirea unui plan structurat si motivant de actiune, urmat de pasi concreti pentru implinirea fiecarui obiectiv sau depasirea fiecarei provocari in parte. Ordinea si curatenia interioara sunt o consecinta fireasca a procesului.
 • Alinierea la propriul sistem de valori – congruenta intre ceea ce gandesc, spun si fac.
 • Descoperirea si amplificarea calitatilor si inzestrarilor native, atingerea potentialului maxim.
 • Cresterea increderii in sine si a respectului fata de propria persoana.
 • Pregatirea pentru a deveni parinte.
 • Relatii armonioase si echilibrate, atat cu partenerul/partenera, cat si cu familia, prietenii, colegii.
 • Un mai bun nivel de comunicare cu cei din jur, intr-un mod asertiv, onest si in acelasi timp ferm.
 • Stabilirea limitelor personale atat de necesare in relatiile cu cei din jur.
 • Iertare, acceptare si iubire de sine – esentiale pentru o viata echilibrata si relatii frumoase cu cei din jur.
 • Intelegerea conexiunii dintre minte, corp si suflet, a impactului emotiilor si gandurilor asupra starii de sanatate si implicit, un mai bun echilibru interior.
 • Eliberarea tiparelor comportamentale repetitive (i.e.: atragerea aceluias gen de partener/a, experiementarea unor situatii de viata ce se repeta in mod ciclic).
 • Eliminarea autosabotarii manifestate sub diverse forme: amanare, evitare, lene, lipsa asumarii responsabilitatii pentru propriile alegeri si decizii, mentinerea unor comportamente nocive, dependente, victimizare. Clientul va renunta la rolul de victima pentru a deveni liderul propriei vieti.
 • Depasirea limitarilor si blocajelor privind aspectul financiar al vietii: cresterea veniturilor, schimbarea perceptiei privind baniii si o mai buna gestionare a acestora.
 • O mai buna gestionare a timpului – echilibru intre viata personala si profesionala, timp pentru sine.
 • Descoperirea misiunii personale si al scopului spiritual al vietii. Explorarea spiritualitatii la un alt nivel.
 • Echilibrul intre energia feminina si masculina.

Rezultatele obtinute sunt mult mai numeroase decat cele mentionate anterior si difera de la client la client. Pentru ca procesul de lucru este unul personalizat pentru nevoile si dorintele fiecarei persoane in parte si atinge un nivel de profunzime ridicat, gradul de transformare care apare in urma acestuia este propriu fiecarui individ. Procesul este 100% centrat pe nevoile si dorintele clientului, iar rezultatele ii apartin acestuia in intregime. In calitate de coach, eu sunt martorul transformarii interioare a clientului meu, acel partener de drum prezent, atent, deschis, pregatit sa ofere sprijinul necesar ca fiecare persoana in parte sa faca alegerile cele mai potrivite pentru sine.