Cum decurge procesul de coaching?

  • 999Propun sa incepem printr-o intalnire fata in fata sau o discutie la telefon, menite sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine si sa descoperim in ce masura sunt cea mai potrivita persoana pentru nevoile tale. Relatia coach-client este esentiala pentru obtinerea rezultatelor dorite, intrucat deschiderea, increderea reciproca, neutralitatea coach-ului si intelegerea nevoilor clientului de catre acestea, felul in care cei doi rezoneaza impacteaza in mod direct desfasurarea procesului. In cazurile in care nu facem “click”, pot oricand recomanda alti colegi de breasla, mai potriviti cerintelor persoanei din fata mea.
  • Urmatorul pas consta in evaluarea initiala, pe baza careia vom stabili planul de invatare si dezvoltare al clientului. Asa vom stii cu claritate directia catre care ne indreptam si ce rezultate urmarim sa obtinem in urma acestui proces. Din experienta de pana acum, pe masura de lucram stiu ca vor aparea noi obiective sau provocari, nesesizate initial, iar unele dintre punctele de interes stabilite la inceput nu-si vor mai avea sensul. De aceea, pe parcursul sesiunilor vom face adesea referire la planul stabilit initial, ajustandu-l in timp real la nevoile clientului.
  • De asemenea, clientul va invata inca de la inceput cateva tehnici de self-coachin pentru antrenamentul personal intre sesiunile de lucru cu mine. Incurajez foarte mult utilizarea lor atat in timpul procesului, cat si odata cu incheierea lui, aceste instrumente fiind extrem de utile in accelerarea obtinerii rezultatelor dorite, in antrenarea memoriei, a gandirii bilaterale (cu ambele emisfere ale creierului) si in obtinerea claritatii necesare procesului decizional.
  • Apoi urmeaza procesul propriu-zis, fiecare sesiune fiind concentrata pe unul dintre obiectivele sau provocarile stabilite anterior, la final clientul stabilindu-si planul de actiune, acei pasi mici dar siguri care sunt calea catre succes. Asa cum spuneam, exista o anumita flexibilitate in modul in care decurge procesul de coaching. Sunt persoane care doresc sa lucram punctual, pe anumite obiective sau provocari, rezolvarea acestora fiind si punctul terminus al colaborarii noastre, la fel cum altele decid sa ne uitam la fiecare aspect al vietii, procesul de coaching in acest caz avand o durata mai mare, cu un impact mult mai profund. In al doilea caz transformarea va fi una de amploare, cerand insa timp, implicare si perseverenta de ambele parti.
  • Baza procesului pe care il propun este reprezentata de metodologiile de coaching avansat de tipul PCMK®. Insa, pe parcursul sesiunilor de lucru voi utiliza diferite metodologii si tehnici studiate in functie de necesitati, existant momente cand clientul are nevoie doar de consiliere sau mentoring intr-un anumit domeniu al vietii sale sau de proceduri bioenergetice pentru curatare, deblocare sau energizare a corpului subtil. Toate acestea fac parte din viziunea personala pe care o am asupra procesului de lucru cu clientii, scopul principal fiind acela de a gasi abordarea optima pentru fiecare persoana in parte.
  • La final, in cadrul ultimei intalniri ne vom concentra pe evaluarea rezultatelor obtinute de-a lungul sesiunilor, stabilind impreuna cu clientul un nou plan de actiune pentru perioada urmatoare. In acest fel, va exista o directie clara pe care fiecare persoana o poate urma in continuarea procesului de coaching, avand la indemana toate instrumentele si cunostintele necesare cresterii si dezvoltarii personale viitoare.

8ZCTTWTHS0Imi doresc ca prin lucrul impreuna sa deschid tuturor clientilor mei apetitul pentru autodescoperire, sa le insuflu bucuria cunoasterii, sa le cresc curiozitatea asupra lucrurilor si sa le dau aripi pentru a se simti liberi sa-si manifeste darurile si potentialul, traind viata la care viseaza. Mi-ar placea ca acest proces sa reprezinte doar inceputul unei calatorii frumoase, care aduce multe recompense celui ce se aventureaza pe drumul autocunoasterii si ca urmare fiecare poveste de succes a clientilor mei, dusa la urmatorul nivel imi aduce implinire si bucurie.